#9 Hoe het verder ging..

Gepubliceerd op 1 november 2023 om 15:37

Al 4 maanden gebruik ik mijn nieuwe oren. De jaren dat ik niet goed hoorde kan ik me al bijna niet meer herinneren... Het lijkt alsof t niet over mij gaat, of ik niet de gene ben die zeer slechthorend was (is). Zo snel wen je dus aan het nieuwe normaal... Ik moet terug lezen in mijn eerdere Blog om mijn leven van toen weer scherp op mijn netvlies te krijgen. Ik ben dan ook blij met deze verslaglegging, ik vergeet gewoon hoe het was. Heel raar.

Je gelooft het dan ook vast niet, maar met het CI, en dan echt met alleen het CI en zonder het hoorapparaat in het andere oor, versta ik gewoon 98% procent bij 65 decibel.. als referentiekader.. eerder was dat 52 procent bij 65 decibel... 65 decibel, is normaal spraakvolume. Dit is gemeten zonder spraakafzien en dan wel in een optimale omgeving. Prikkel en geluidarm, maar hé.. Beter kan toch haast niet? ... wie doet me wat...

Ook is mijn restgehoor bespaard gebleven, de operatie was een daverend succes.. als uit een boekje, zoals men dat noemt.

Ik hoor muziek, als vroeger. Ik hoor zelfs de 2de stem in muziek, iets dat jaren geleden is. Het enige wat is soms mis is het dreunen van een bas. Het ci is vooral voor hoge tonen gemaakt. Ik hoor de bas was wel, maar niet zo intens als vroeger. Te overzien, wat mij betreft..

Ik kan bellen, als vroeger. Weliswaar gestreamd voor een optimaal resultaat, maar ook zonder te streamen gaat het steeds beter. Ik versta zonder iemand te zien, whow♡

Ik kan gesprekken voeren, als vroeger. Zonder mensen aan te kijken en lip te lezen, dat terwijl ik bijvoorbeeld meeschrijf met het gesprek. Ook als er naast me over iets anders gesproken wordt. Of er kinderen spelen in de zelfde ruimte. Ik hoor en versta het gewoon..

Ik doe weer mee in gezelschap, het is wellicht moeilijker dan voor mijn gehoorsverlies, maar het kan weer gewoon. Ik hoor de grapjes weer, kan mijn podium nemen omdat ik weet waar het over gaat. Ik kan weer oprecht geïnteresseerd zijn omdat ik hoor wat iemand zegt.

Mijn omgeving is keer op keer verwonderd over de veranderingen en vooruitgang die ik geboekt heb met het CI.

Ik ben weer aan het werk en zit over een paar weken weer aan mijn volledige uren. Ik doe weer mee, en heb weer ambities! Ik kan mezelf weer zijn! Ik voel me een enorme bofkont en realiseer me dat dit een uitmuntend resultaat is en wellicht boven verwachting genoemt mag worden.. maar he... het is wél zoals het is in mijn geval!

Door het cochleair implantaat is mijn leven veranderd! 

Reactie plaatsen

Reacties

Henriette
6 maanden geleden

Hoi,
Ik wilde even reageren.
Ik heb een cocleair inplantaat sinds 3 weken.
En ik ben er ook echt blij mee.
Kan ook muziek weer horen wat ik fantastisch vind.
Blerrr de hele dag mee🤣
De telefoon gaat nog een beetje versta mijn man als hij belt.
Zijn stem ken ik.
Ik gooide dit in de groep (Dfna9) dat ik muziek weer hoorde.
Me niet beseft dat dat niet voor iedereen is weggelegd.
Ik ben er super blij mee.

Angelique Hoogers
6 maanden geleden

Hoi,
Wat super fijn! Ik zat stiekem al te wachten op een update van jou CI traject! Hij komt precies op tijd! ☺️ Goed voor mij om dit nu te lezen! Ik sta eindelijk (er kwam een gecompliceerde enkelbreuk tussen🫣) as donderdag op de OK lijst in Groningen!
Jou verhaal doet mij goed en hoop het ook zo te mogen ervaren! Ik ga ervoor! 💪
Jij nog heel veel succes en geniet van het nieuwe normaal! 🍀
Liefs Angelique

Bianca
6 maanden geleden

Hoi Henriette en Angelique, het klopt inderdaad dat het niet voor iedereen is weg gelegd. Juist daarom voel ik me ook een bofkont. Zoals jullie weten speelde ik ooit sax. Nu ik weet een 2de stem in muziek hoor, en meer details waarneem in muziek is er een klein zaadje geplant. Wie weet pak ik het ooit weer op..

Maak jouw eigen website met JouwWeb